Crowdfunding en private investeerders

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding, de naam zegt het al, is het aantrekken van middelen via het volk. In Nederland staat deze financieringsvorm nog in de kinderschoenen, al groeit het inmiddels sterk. Er lijkt hiermee een geheel nieuw platform te ontstaan voor de vragers naar en aanbieders van geld. Volgens sommige economen zal financiering via crowdfunding en private investeerders in de komende jaren steeds meer de rol van de reguliere bankfinanciering overnemen.

Hoe financier ik succesvol met crowdfunding?

Een goed geschreven ondernemingsplan is de sleutel tot succes bij deze manier van bedrijfsfinanciering. Dit plan moet bancair worden getoetst op beperking van de risico’s voor investeerders. Het investeringsrisico wordt uitgedrukt in een rating. Hoe beter de rating, hoe beter de voorwaarden van de financiering.

Finanwijzer heeft een eigen aanstelling bij geldverstrekkers en een ruim netwerk van private investeerders. Daarmee kunnen wij deze aanvragen voor u verzorgen.

Wat kost crowdfunding?

De rente bij crowdfunding varieert over het algemeen tussen 4 en 10% en is afhankelijk van het ingeschatte risico. Finanwijzer helpt u graag bij het ontwikkelen van een goed doortimmerd bedrijfsplan en de onmisbare professionele pitch / prospectus. Daarmee vergroot u uw kans om een moeizaam geachte financiering tegen ‘normale’ voorwaarden te verkrijgen.

Scroll naar boven