Commercieel verhuurd vastgoed

Financiering voor uw beleggingspand

Als u een pand aankoopt als belegging, om te verhuren aan derden, dan spreken we van commercieel verhuurd vastgoed. U maakt dan keuzes op basis van uw financiële situatie en rendement. Geldverstrekkers hanteren andere voorwaarden voor commercieel verhuurd vastgoed dan wanneer u een pand koopt voor eigen gebruik. Wij adviseren bij uw financierings­aanvraag en verzorgen het gehele aanvraag­proces.

Koopt u het vastgoed als onder­nemer aan, of bent u Box 3-belegger? Finanwijzer verzorgt de financiering zowel voor de grote als de kleine vastgoed­belegger.
Wij werken uitsluitend voor commerciële partijen.

Alternatieve financiers

Bij de financiering van uw beleggingspand kijken we niet alleen naar de banken. Ook alternatieve financiers hebben interessante mogelijkheden. Denk hierbij aan:

 • Private investeerders
 • Gespecialiseerde vastgoedbanken
 • Crowdfunding

Welk beleggings-onroerend goed financieren wij?

Bent u op zoek naar financiering van een beleggingspand? Wij nemen u graag het hele proces uit handen. Onderstaande types beleggings-onroerend goed komen bij ons in aanmerking voor financiering.

 1. Woningen, appartementen en combinatiepanden (b.v. een bedrijfsruimte met appartement) voor de verhuur
 2. Bedrijfsruimtes voor de verhuur
 3. Handelsfinanciering: vastgoed voor de handel (aan- en verkoop)
 4. Vastgoed met bestemming transformeren, renoveren, verduurzamen of splitsen voor de verhuur

Onderstaand vindt u een verdere toelichting op de verschillende financieringstypen.

1.

Woningen, appartementen voor de verhuur en kamerverhuur

Met een vastgoedhypotheek voor woonruimte kunt u tot 80% van de waarde in verhuurde staat financieren. U lost af tot maximaal 70% van de waarde en daarna is uw hypotheek aflossingsvrij. De looptijd is standaard 30 of 35 jaar. U kunt ook niet-verhuurde panden kopen en deze daarna gaan verhuren.

 • Er is in principe geen minimum-inkomenseis. Dekking voor de vastgoed­hypotheek komt uit de huurinkomsten van het pand en niet uit uw salaris.
 • Om dezelfde reden is er geen limiet aan het aantal vastgoed­hypotheken dat u kunt krijgen.
 • Er zijn geen locatie­restricties meer. Vastgoedfinanciering kan nu in heel Nederland.

Voorbeeld

U bezit al 4 beleggingspanden en kunt een appartement met een aankoopprijs van € 250.000 aan uw portefeuille toevoegen. Inclusief 8% overdrachts­belasting en kosten komt u op een totale financierings­behoefte van € 275.000.

De getaxeerde waarde van het aan te kopen appartement bedraagt € 260.000. Uitgaande van een maximale financiering van 80% kunt u € 208.000 financieren en is € 67.000 eigen inleg nodig.

De aflossingsverplichting bedraagt € 2.600 en de rente € 8.000 op jaarbasis. De eerste 10 jaar zijn de maandlasten € 885 per maand. Na 10 jaar heeft u alleen nog de renteverplichtingen.

2.

Bedrijfsruimtes voor de verhuur

Hieronder vallen:

 • winkels
 • kantoren
 • overige bedrijfsruimtes

Finanwijzer verzorgt hypotheken voor bedrijfspanden en kantoorpanden. Ondanks de impact van Covid-19 zijn de meeste financiers nog bereid 60% van de aankoopsom c.q. taxatiewaarde te financieren.

Financiering of herfinanciering is in heel Nederland mogelijk bij bedrijfs-onroerend goed (B.O.G.) met een positieve waardeontwikkeling dat aantoonbaar goed verhuurd kan worden.

 

3.

Handel in vastgoed, aan- en verkoop

Deze financieringen zijn beschikbaar voor vastgoedhandelaren die zijn gespecialiseerd in de aan- en verkoop van woningen en/of commercieel vastgoed. Uitgangspunt van deze financiering is om het vastgoed te kopen, op te knappen en binnen 12 maanden weer door te verkopen.

4.

Transformeren, Renoveren, Verduurzamen en Splitsen van panden voor de verhuur

Heeft de woning waarin u wilt investeren achterstallig onderhoud? Bent u van plan om een voormalige bedrijfsruimte te transformeren naar woon­ruimte? Verbouwen, transformeren of verduurzamen betekent letterlijk bouwen aan een solide en toekomstbestendige investering. Wij onder­steunen u daar graag bij, met onze bouwdepots op maat. Ook als u nog op de benodigde vergunningen wacht, zijn er mogelijkheden voor financiering

Het acceptatieproces;

Bij elke financieringsaanvraag beoordelen wij via welke financieringslijn deze tegen optimale voorwaarden gerealiseerd kan worden. Hiervoor hebben we als landelijk vastgoed-financieringsspecialist mogelijkheden bij alle relevante vastgoedbanken en vastgoed-financieringsmaatschappijen.

Wat geeft bij banken en investeringsfondsen de doorslag bij acceptatie?

 • De kwaliteit en compleetheid van de door ons gemaakte portefeuille-analyse.
 • Het hoge niveau van de door ons opgestelde businesscase / financieringsaanvraag.
 • Ons trackrecord als professionele specialist met een groot jaarlijks volume.

Praktische hulp voor zorgeloze financiering

We hebben als expert in financiering van middelgrote- en grote vastgoedportefeuilles de juiste contacten bij alle relevante banken en vastgoedinvesteringsfondsen. We adviseren u niet alleen, maar kunnen de financiering volledig voor u verzorgen. Op praktische wijze helpen we u met de uitbreiding van uw portefeuille of verlaging van uw financieringslasten.

Met vastgoedhypotheken van Finanwijzer kunt u een vastgoedportefeuille opbouwen of uitbreiden.

Scroll naar boven